Φροντιστήριο στη Νέα Σμύρνη προωθεί ομοφοβικές αντιλήψεις

Ενημερωτικό έντυπο, το οποίο προωθεί ομοφοβικές αντιλήψεις, μοιράζει το φροντιστήριο ξένων γλωσσών «Γ. Σιοτρόπου- Α. Βασιλάκη, Μ. Χρυσοχοΐδη.» στη Νέα Σμύρνη.

Το εν λόγω έντυπο, το οποίο δημοσίευσε το Antivirus Magazine, προτρέπει τους γονείς να μην αφήσουν τα παιδιά τους να «παρασυρθούν στην ομοφυλοφιλία».

Μάλιστα, οι αναχρονιστικές και αντιεκπαιδευτικές τακτικές του φροντιστηρίου δεν περιορίζονται μόνο στο μοίρασμα εντύπων. Στην επίσημη ιστοσελίδα του φροντιστηρίου μπορεί κάποιος να βρει ένα βιβλίο γραμμένο από την Γεωργία Σιοτρόπου, στο οποίο αναφέρεται στην ψυχολογία και την ψυχοσύνθεση του παιδιού αλλά και στον ρόλο που καλούνται να παίξουν οι γονείς στην υγιή ανάπτυξή του.

Μέσα στο βιβλίο, η κα. Σιοτρόπου χαρακτηρίζει την ομόφυλη υιοθεσία και γάμο ως «εκφυλισμό» και «τραγωδία», ενώ αναφέρει ότι οι ομόφυλες σχέσεις παρουσιάζονται ως ένα υποκατάστατο της «παραδοσιακής οικογένειας».

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι στη συνέχεια, η κα. Σιοτρόπου αφιερώνει περίπου δέκα σελίδες μιλώντας για την αγάπη, επιβεβαιώνοντας έτσι το κακό στερεότυπο του «καλού χριστιανού».

Το εν λόγω φροντιστήριο πρέπει να αντιληφθεί ότι βασικό του μέλημα είναι να μαθαίνει ξένες γλώσσες. Εάν οι υπεύθυνοι αισθάνονται την ανάγκη να εκφράζουν την ρατσιστική και άκρως επικίνδυνή ιδεολογία τους, τότε δεν έχουν καμία απολύτως θέση στον εκπαιδευτικό χώρο.

UPDATE: Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών διέγραψε τη σελίδα του στο Facebook και αφαίρεσε από την ιστοσελίδα του το βιβλίο.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started