The Handmaid’s Tale: Οι πορφυρές θεραπαινίδες επιστρέφουν στη μικρή οθόνη

Προβλήθηκαν σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου τα τρία πρώτα επεισόδια της γνωστής σειράς, The Handmaid’s Tale, από το συνδρομητικό κανάλι Hulu.

Η σειρά έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, κερδίζοντας επάξια 2 Χρυσές Σφαίρες και 11 Emmys, μόλις σε 2 χρόνια προβολής.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα δυστοπικό Αμερικανικό «παρόν», μίας πατριαρχικής και θεοκρατικής κοινωνίας, στην οποία οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως απλά αναπαραγωγικά εργαλεία για την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους. Πρωταγωνίστρια της σειράς είναι η Offred (Elisabeth Moss), η οποία μετά από μία τραγική σειρά γεγονότων, χάνει την οικογένειά της και αναγκάζεται να συμβιβαστεί με τους βίαιους νόμους του νέου καθεστώτος.

Η σειρά, είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Margaret Atwood, το οποίο κυκλοφόρησε το 1985. Περίπου 35 χρόνια μετά, το The Handmaid’s Tale είναι πιο προφητικό από ποτέ. Σύμφωνα με κριτικούς, ο αργός και ύπουλος τρόπος της κατάλυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που περιγράφεται στο βιβλίο, παρουσιάζει τρομακτικές ομοιότητες με την σημερινή εποχή.

Ένα από τα βασικά στοιχεία της σειράς, είναι η γυναικεία δύναμη και αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα το The Handmaid’s Tale να έχει όχι μόνο ένα μεγάλο γυναικείο κοινό, αλλά και την αποδοχή και εκτίμηση ενός ευρύτερου τηλεοπτικού κοινού.

Η σειρά-φαινόμενο αναμένεται να ταράξει για ακόμη μία φορά τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και να κάνει τους τηλεθεατές να σκεφτούν και να αναλογιστούν πόσο μακριά ή πόσο κοντά είναι ένα τέτοιο δυστοπικό μέλλον. Άλλωστε, τα περιστατικά που εκτυλίσσονται τόσο στην σειρά, όσο και στο ομώνυμο βιβλίο δεν είναι καθόλου φανταστικά.

Όπως είχε αναφέρει η συγγραφέας Margaret Atwood, οι τρόποι με τους οποίους βασανίζονται οι γυναίκες κάτω από τον ανδροκρατικό απολυταρχισμό, είναι βασισμένος σε αληθινά περιστατικά τα οποία ελάμβαναν και λαμβάνουν ακόμη χώρα ανά την υφήλιο.

Η 3η σεζόν θα αποτελείται από συνολικά 13 επεισόδια, τα οποία θα κυκλοφορούν μία φορά την εβδομάδα μέσω της συνδρομητικής τηλεόρασης, Hulu.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close